Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM POD REŠKO PLANINO

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na prisojnem pobočju Reške planine v severnem delu Posavskega hribovja nad Savinjsko dolino. V dveh gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 80 sedežev; na skupnem ležišču je 30 ležišč; WC in umivalnica z mrzlo vodo; manjši gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Od koče ni razgleda proti zahodu in severu, ker ga zakriva Reška planina; zato priporočamo vzpon na Reško planino, od koder je obširen razgled. Proti vzhodu se nad Savinjsko dolino dvigajo hribi in nižji vrhovi severnega dela Posavskega hribovja s koničasto Golavo v ospredju; od jugovzhoda do jugozahoda se vleče osrednji greben Posavskega hribovja od Gozdnika prek Mrzlice, Podmejskega vrha in Svete planine ter Javorja do Velike planine; na zahodu je hribovit svet severnega dela Posavskega hribovja s Šmiklavškimi hribi v bližini, Savinjsko dolino ter Dobrovljami, Goro Oljko in Goltmi nad njo; proti severu se za Savinjsko dolino s Polzelo in Gomilskim širi Ponikevska planota, za njo pa se dvigajo Paški Kozjak, Uršlja gora in Pohorje.

Dostop Avto

Po regionalni cesti Latkova vas-Prebold-Podmeja-Trbovlje, od katere se pri Kranjčevem mlinu, 5km od Prebolda, odcepi proti domu lokalna asfaltna cesta, 3,5km; parkirni prostor je pri domu. AP Prebold in Gomilsko: iz Prebolda mimo Druškovičevega mlina, Gradišča in Laznika 2h, ali mimo Počivalnika, Završnika in Laznika 2h30; z Gomilskega mimo Šmiglove zidanice 3h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH