Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM NA KALU

KAL 11, 1431 DOL PRI HRASTNIKU

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na Kalu, enem južnih odcepov Mrzlice, ob gozdu na robu obširnega planinskega travnika. V treh gostinskih prostorih je 120 sedežev, dva točilna pulta; na terasi pred domom je 40 sedežev; v 14 sobah je 67 postelj, na skupnem ležišču pa 10 ležišč; WC v pritličju in nadstropju ter v sobah v novem prizidku; umivalnica in prha s toplo in mrzlo vodo je v nadstropju, umivalnice so tudi v sobah v novem prizidku; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon. Člani PD imajo pri prenočevanju običajni popust.

Razgled

Razgled od doma sega od jugovzhoda do zahoda, proti severu in vzhodu ga zakriva gozd. Proti jugovzhodu vidimo v bližini Stražni hrib, za njim se malo vidi tudi Veliko Kozje, lepše pa vidimo Lisco, na obzorju seže pogled do Gorjancev; na jugu je v bližini Kum, jugozahodno od njega pa se na obzorju kažejo Snežnik, Veliki Javornik in Nanos; na zahodu vidimo verigo vrhov Posavskega hribovja do Čemšeniške planine, Menino planino, za njo Kamniške Alpe, ob dobri vidljivosti pa tudi Julijce s Triglavom. V smeri proti jugozahodu vidimo v bližnjih dolinah Hrastnik in Trbovlje.

Dostop Avto

Lokalna delno asfaltna cesta od jame Ojstro v Hrastniku prek Blat in mimo smučišča v Rajski dolini 10km. ŽP, AP Hrastnik; AP Dol pri Hrastniku in Marno: iz Hrastnika (lokalni avtobus do uprave rudnika) čez Klobuk 2h; iz Hrastnika (lokalni avtobus do zadnje postaje Rudnik) čez Boben in Ravne 1h30; z Dola pri Hrastniku 2h; z Marnega po ZPP prek Krištandola 2h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

ODPRTO VSAK DAN, RAZEN OB PONEDELJKIH