Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM NA MRZLICI

Podrobnosti

Kratek opis

Poldetova koča je depandansa planinskega doma. V dveh gostinskih prostorih so 104 sedeži, točilni pult, na terasi je 48 sedežev; v 20 sobah je 74 postelj; WC, umivalnice in prhe s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon. V Poldetovi koči je dnevni prostor, 5 sob z 11 posteljami in skupno ležišče z 18 ležišči.

Razgled

Z vrha Mrzlice (1122 m) je širok razgled. Na vzhodu vidimo Gozdnik, Šmohor, Malič, Tolsti vrh, Boč, Donačko goro; od vzhoda proti jugu se dvigajo Kopitnik, Veliko Kozje, Lisca, Bohor, Gorjanci, Kum; od juga proti zahodu vidimo Snežnik, Javornike, Nanos in Julijce s Triglavom; od zahoda proti severu so Čemšeniška planina, Dobrovlje, Golte, Gora Oljka, Kamniške Alpe, Svinška planina, Obir, Raduha, Peca in od zahoda proti severu Uršlja gora, Paški Kozjak, Pohorje, Konjiška gora. Pod nami je na severu Savinjska dolina s Polzelo, Braslovčami, Šempetrom, Preboldom in Žalcem, na jugu so revirji s Hrastnikom in Trbovljami ter na vzhodu dolina Rečice proti Laškemu.

Dostop Avto

Do doma po deloma precej strmi cesti, ki se na Prevalu odcepi od regionalne ceste Trbovlje-Prebold, 4km; ŽP, AP Trbovlje, Hrastnik, Šempeter v Savinjski dolini; AP Prebold, Zabukovica: iz Trbovelj (lokalna AP stanovanjski blok K/4) čez Ostenk 2h30; iz Trbovelj (lokalna AP na Fakinovem trgu) po TV mimo Potoka in kmetije Vrhar 2h30; iz Hrastnika (končna lokalna AP Rudnik) prek Kala 2h30; iz Prebolda mimo Lovskega doma pod Golavo 3h; iz Šempetra skozi Šešče in Matke 4h; iz Zabukovice mimo Jagra 3h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

ODPRTO VSAK DAN, RAZEN OB PONEDELJKIH