Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

DRAGOV DOM NA HOMU

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na razglednem hribu Hom nad Savinjsko dolino zraven cerkve sv. Magdalene iz 14.st. V štirih gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 50 sedežev; v 4 sobah je 12 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 21 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Na vzhodni strani so nad Savinjsko dolino vzpetine severnega dela Posavskega hribovja; v bližini se dviga Bukovica, pred njo sta naselji Griže in Migojnice, za njo pa proti Posavskemu hribovju Zabukovško-Libojska kadunja, kjer so do leta 1966 kopali rjavi premog; proti severovzhodu vidimo Celjsko kotlino, Konjiško goro in Boč, na vzhodu pa tudi Donačko goro; na jugovzhodu se lepo vidi Malič, s stolpom RTV; na južni strani so gozdnata pobočja Gozdnika, Kamnika in Mrzlice; na zahodni strani je hribovit svet severnega dela Posavskega hribovja z Golavo v ospredju, na njeni desni pa vidimo Savinjsko dolino proti Preboldu, Braslovčam in Polzeli, Goro Oljko, Dobrovlje in Golte; proti severu se za Savinjsko dolino s Šempetrom in Žalcem razteza Ponikevska planota, za njo pa se dvigajo Paški Kozjak, Uršlja gora in Pohorje, zadaj pa se kaže tudi Golica.

Dostop Avto

Do parkirnega prostora, od koder je do doma 20 minut, po lokalnih asfaltnih cestah iz Žalca 8km in iz Šempetra v Savinjski dolini skozi Šešče ter po dolini Kolje skozi Matke 8km. ŽP, AP Žalec, Šempeter v Savinjski dolini; AP Migojnice, Zabukovica: iz Žalca z lokalnim avtobusom ali po cesti do Migojnic 2,5km, ali do Zabukovice 5km; iz Migojnic (AP pred pošto Griže) prek Boršta 1h30, ob potoku Zibika in mimo Mežnarja 2h, ali prek Bezovnika 2h; iz Zabukovice 1h; iz Šempetra skozi Šešče 2h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH