Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM KOŠENJAK

GORIŠKI VRH 2 A, 2370 DRAVOGRAD

Podrobnosti

Kratek opis

Planinski dom stoji na planoti na južni strani Košenjaka, ki je skrajni južni odrastek Golice (Koralpe). V gostinskem prostoru je 80 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom pa 200; v 5 sobah je 9 postelj, na skupnih ležiščih pa 16 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Od doma je lep razgled le na južno stran, drugam ga zapirajo Košenjak in bližnja slemena. Lepo vidimo slemena Košenjaka, ki se spuščajo proti Dravski dolini in grapo Ojstriškega potoka, na drugi strani Dravske doline pa zahodni del Pohorja, Črneško goro in Uršljo goro. Veliko bolj prostran razgled je z vrha Košenjaka. Proti vzhodu vidimo sleme Košenjaka proti ozki dolini Bistrice in hribovit razbrazdan svet s samotnimi kmetijami na prisojnih pobočjih. Na jugovzhodu se nad Dravsko dolino dviga Pohorje. Na južni strani se kažeta Paški Kozjak in Uršlja gora, naprej pa vidimo Posavsko hribovje s Kumom. Od juga proti zahodu se zvrstijo Savinjske Alpe z Raduho in Ojstrico v ospredju, Peca, Košuta in Obir. Na severu se nad dolino Podjuna na Koroškem dviga Svinška planina, v bližini pa se širi gorovje Golice.

Dostop Avto

Lokalna, delno asfaltna cesta iz Dravograda na Ojstrico, naprej gozdna cesta do parkirnega prostora pri domu, skupaj 11km. ŽP, AP Dravograd: pri občini v Dravogradu po cesti in markiranih poteh na Ojstrico, od tam po gozdni cesti do doma 3h; pri cerkvi sv. Vida na Trgu 4. julija v Dravogradu skozi naselje Podgrad, mimo razvalin starega gradu, čez Goriški vrh, mimo Treh križev in Lovske koče pri Tratineku 3h. Zanimivejše ture Košenjak (1522 m) 1h; Pernice (1059 m) po Poti čez Kozjak 3h30 in naprej na Gortino (370 m) ob glavni cesti Dravograd-Maribor še 1h45.Prehodi do drugih postojank Na tem območju ni drugih planinskih postojank.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB PETKIH, SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH