Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

ANDREJEV DOM NA SLEMENU

ŠENTVID PRI ZAVODNJU 6, 3325 ŠOŠTANJ

Podrobnosti

Kratek opis

Opis postojanke se imenuje tudi bližnji preval, kjer se regionalna cesta Šoštanj-Črna prevesi s Štajerskega na Koroško.V dveh gostinskih prostorih je 84 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 52 sedežev; v 15 sobah je 31 postelj, na treh skupnih ležiščih pa 52 ležišč; WC, umivalnica in prha s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Razgled je odprt le proti vzhodu in jugu, proti zahodu ga v celoti zakriva gozd, na severni strani pa se med drevjem kaže le Uršlja gora. Proti vzhodu in jugovzhodu vidimo hribovje, ki se spušča proti Šaleški dolini in dimnike šoštanjske termoelektrarne, Ponikevsko planoto, Goro Oljko, Savinjsko dolino od Gomilskega do Celja, Posavsko hribovje s Kumom, proti jugu pa v bližini Bele Vode in Golte, če gremo nekaj korakov vzhodno od doma, pa se pokaže tudi Smrekovec.

Dostop Avto, avtobus

Regionalna cesta Šoštanj-Sleme-Črna na Koroškem, od katere se na prelazu odcepi kratek priključek do doma; iz Šoštanja 18km (10km asfalta), iz Črne 12km. AP Zavodnje, Topolšica, Črna na Koroškem; ŽP AP Šoštanj: iz Zavodnje (končna postaja pri Kopinu) 1h15; iz Topolšice čez Lom in mimo Žlebnika 2h15; iz Šoštanja na Zavodnjo in Šentvid 4h; iz Šoštanja po Šentflorjanskem grabnu do Grebenška ter po E-6 mimo Turka in Žlebnika 4h; iz Črne ob Javorskem potoku 3h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH, V PRIMERU LEPEGA VREMENA