Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

DOM NA PECI

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na jasi tik pod vrhom na vzhodni strani Male Pece (1731 m).V dveh gostinskih prostorih je 80 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 60 sedežev; v 18 sobah je 81 postelj, na skupnem ležišču pa 19 ležišč; WC, umivalnice s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; gostinska prostora ogrevajo s pečmi; tekoča voda, elektrika, telefon; tovorna žičnica. V Mladinskem domu je 8 ležišč; postrežejo s toplimi in mrzlimi napitki; večje skupine se morajo poprej dogovoriti.

Razgled

Od doma je razgled le proti severu in vzhodu, razgled proti jugu zakriva Mala Peca, proti zahodu pa se v bližini doma dviga vzhodno pobočje Pece. Na severu vidimo Strojno in za njo Golico, vzhodno pa Uršljo goro in Pohorje. Z bližnje Male Pece, na kateri je postavljena razgledna miza z označenimi smermi razgleda, vidimo na jugu Smrekovško pogorje s Smrekovcem, Komnom in Travnikom, Raduho in Olševo, proti jugozahodu pa vzhodni del Savinjskih Alp z Ojstrico. Od tod je tudi zelo lep pogled na vzhodna ostenja Pece.

Dostop

Z avtom do parkirnega prostora Jakobe na pobočju Pece, od koder je do doma 35 minut: iz Mežice po lokalni cesti skozi Podkraj in mimo nekdanje obmejne stražnice na Torčevem do odcepa gozdne ceste ter po njej na Jakobe 12km; iz Črne na Koroškem po lokalni astaltni cesti v Podpeco (Heleno) do Helenskega razpotja (4,5k m), od tod po gozdni cesti mimo Miheva na Torčevo in na Jakobe 16km. Iz Črne z avtom in manjšim avtobusom tudi po lokalni cesti (4,5km asfalt) do rudnika v bližini Končnika v Topli (1120 m) 10km, od koder je po TV do doma 2h. AP Mežica, Črna na Koroškem: iz Mežice mimo kmetije Grauf, nekdanje obmejne stražnice na Torčevem in Tomaževe lovske koče 3h30; iz Črne mimo Miheva in Tomaževe lovske koče 3h30.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH, POTREBNO PREVERITI PRI PD