Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

POŠTARSKI DOM NA VRŠIČU

VRŠIŠKA CESTA 92, 4280 KRANJSKA GORA

Podrobnosti

Kratek opis

Poštarski dom stoji na terasi južno pod 1737m visokim Vršičem, ki se dviga nad cestnim prelazom.V treh gostinskih prostorih je 105 sedežev, točilnica; v 13 sobah je 45 postelj, na skupnem ležišču pa 20 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo v pritličju, s toplo in mrzlo vodo pa v nadstropju; glavni gostinski prostor ogrevajo s pečjo; voda kapnica, elektrika, telefon.

Razgled

Poštarski dom ima med vsemi vršiškimi postojankami najlepši razgled; na vzpetini pred domom je razgledna plošča z označenimi vrhovi, ki se vidijo. Na vzhodni strani je v bližini ostenje Prisojnika, kjer lepo vidimo obraz ajdovske deklice, ki so ga oblikovale odlomljene skale; na južni strani sledimo nekaj časa cesti v Trento, nad katero vidimo na levi Veliko Špičje, za njim pa Krn in vrhove nad Peski, desno pa Srebrnjak, Bavški Grintavec in Pelce; na zahodni strani se nad vršiškim prelazom dviga Mojstrovka; na severni strani je nad cesto greben, ki se vleče od Mojstrovke do Kranjske Gore z Robičjem v ospredju, desno pod cesto pa dolina Velike Pišnice; ob cesti vidimo Mihov dom, desno obširno Krnico, nad katero se dvigajo Martuljške gore s Špikom, Mala in Velika Martuljška Ponca ter Škrlatica, na severu pa vidimo nad Zgornjo Savsko dolino najbolj zahodni del Karavank.

Dostop Avto, avtobus

na prelaz Vršič po asfaltni regionalni cesti iz Kranjske Gore 12km, in iz Bovca skozi Trento 33km; s prelaza do doma 15 minut. AP Vršič, Kranjska Gora: s prelaza Vršič 15 minut; iz Kranjske Gore po cesti in bližnjicah 3h.

Viri: www.slovenia.info