Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA PRI IZVIRU SOČE

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji ob cesti v Zadnjo Trento malo pod izvirom reke Soče.V gostinskem prostoru je 24 sedežev, točilni pult; pri mizah pred kočo je 24 sedežev; v dveh sobah je 14 postelj, na skupnem ležišču pa 20 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, agregat za elektriko.

Razgledi

Od koče ali njene bližine vidimo proti vzhodu stene Prisojnika, Razorja ter grebena od Razorja proti Trenti s Planjo, Kanceljni in Goličico, ki se dvigajo nad Trento; na južni strani se pogled ustavi na bližnjem grebenu, v katerem se zvrstijo proti jugozahodu vrhovi Ušje, Vratica, Trentski Pelc, Srebrnjak in Bavški Grintavec; zahodno se razprostira prostorna dolina Zadnje Trente, ki jo zapira greben s Skutnikom, štirimi vrhovi Pelcev ter Malim in Velikim Ozebnikom; severno stran Zadnje Trente zapirajo južna pobočja Velike Dnine.

Dostop Avto, avtobus

Lokalna asfaltna cesta, ki se pri zadnji serpentini vršiške ceste odcepi v Zadnjo Trento 2km. AP v bližini koče in Na Logu v Trenti: avtobusi, ki vozijo čez Vršič, imajo postajališče v bližini koče; z Loga v Trenti 1h 30.

Viri: www.slovenia.info