Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA V KRNICI

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na gozdni jasi sredi obsežne kotanje Krnica med Martuljškimi gorami, Škrlatico, Razorjem in Prisojnikom.Pri mostu čez Pišnico, malo pod hotelom Erika, je obvestilo, če je koča odprta; za zimski čas priporočamo prebrati planinske informacije ali preveriti po telefonu. V gostinskem prostoru je 40 sedežev; v 3 sobah je 8 postelj, na skupnem ležišču pa 10 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski in spalne prostore ogrevajo s pečmi; tekoča voda, agregat za elektriko.

Razgled

Od koče ali s primernejšega razglednega prostora v bližini je lep pogled na gore, ki obdajajo Krnico. Na vzhodni strani se dviga strmo pobočje Gamsove Špice, desno od nje pa so nad Krnico Velika Dnina, ostenja Male in Velike Ponce, Oltarja in Škrlatice; na jugovzhodni strani se Krnica zoži, na koncu pa jo zapirata ostenje Dovškega Gamsovca in strma Kriška stena; južno od koče se dvigajo severna ostenja Razorja in osrednjega dela Prisojnika; na zahodu je takoj nad dolino pobočje Prednje glave, najbolj severnega vrha v Prisojniku; na severni strani se za planinama Mali Tamar in V Klinu ob Veliki Pišnici dviga nad vršiško cesto greben z Velikim Kumlehom in Škrbinjekom, ki se spušča proti Kranjski Gori, na desnem bregu Pišnice pa se zložno pnejo zahodna pobočja Martuljških gora.

Dostop Avto

Po gozdni cesti, ki se pred mostom čez Veliko Pišnico pod hotelom Erika odcepi od regionalne ceste Kranjska Gora-Vršič, na planino V Klinu 3km, od koder je do koče 30 minut. AP Kranjska Gora in Mihov dom na Vršiču: iz Kranjske Gore po vršiški cesti do mostu čez Veliko Pišnico pod hotelom Erika, po gozdni cesti na desnem bregu potoka do planine V Klinu ter čez Lipno trato 2h; od AP pri Mihovem domu po cesti proti Kranjski Gori do prvega ovinka, od tod spust k potoku Velika Pišnica, čez most na planino Mali Tamar in čez Lipno trato 1h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB PETKIH, SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH