Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM NA BRNICI

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji v naselju Brnica, na najvišji točki slemena pod stražo (475 m) na severnih pobočjih Posavskega hribovja. Graditi ga je začela Krajevna skupnost Liboje. Delno zgrajeni dom ter sosednji Dom krajanov (manjša brunarica) in pripadajoče zemljišče je Krajevna skupnost brezplačno prenesla na PD Liboje, katero nadaljuje z gradnjo doma. Gostinjski del doma je bil odprt leta 1997.

Planinski dom je odprt vsak dan od 7-20 ure, razen ponedeljka, kjer se lahko vsi obiskovalci okrepčajo z okusno domačo hrano, ob nedeljah po naročilu pripravimo tudi kosila. V gostinjskem prostoru novega doma so točilni pult in 50 sedežev, na dveh pokritih verandah pa 100 sedežev. V brunarici je 15 sedežev, na trati pred domom in brunarico pa 100. V 4 sobah je 8 postelj, na skupnem ležišču pa 30 ležišč. Dom ima elektriko, umivalnico s toplo in mrzlo vodo, centralno ogrevanje in telefon.

Razgledi:

Kljub razmeroma nizki nadmorski višini je od doma prelep razgled na vse strani. Na vzhodu se širi Celjska kotlina, na obrobju pa se dviga Tolsti vrh, Ramanca in Resevna, proti severu pa Konjiška gora in Boč. V bližini se dviga gozdnati Hom, na južni strani pa sta pred nami Veliki Slomnik in Kotečnik, za katerima se vleče veriga gora v severni gorski gubi Posavskega hribovja. Na zahodu lepo vidimo spodnjo Savinjsko dolino, ki se razteza proti Dobrovljam s Šempetrom, Polzelo, Braslovčami ter Goro Oljki, Goltmi in Savinjskimi Alpami. Na sevrni strani se od zahoda proti vzhodi dvigujejo pobočja Smrekovca, Pece, Uršlje gore, Paški Kozjak, za njim pa Pohorje.

Viri: PZS

Delovni čas

ODPRTO VSAK DAN, RAZEN OB PONEDELJKIH