Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA NA NARAVSKIH LEDINAH

JAZBINA 18, 2393 ČRNA NA KOROŠKEM

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na jasi na zahodnem boku Uršlje gore, ob cesti, ki pripelje z Raven na Koroškem in pelje naprej proti Križanu, Slovenj Gradcu in na Uršljo goro.V gostinskem prostoru je 40 sedežev in točilni pult; na klopeh pri mizah ob koči je prostor za 200 ljudi; v 6 sobah je 13 postelj, na skupnem ležišču pa je 16 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje; tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Jaso obdajajo gozdovi, zato od koče ni razgleda. Če se povzpnemo po poti na Uršljo goro na 10 minut oddaljen odprt svet nad kmetijo Naravnik, se odprejo lepi pogledi proti jugu in zahodu, pogled proti severu in vzhodu pa zakriva Uršlja gora. Na jugu vidimo Sleme in Smrekovško pogorje s Smrekovcem, Komnom in Travnikom, na jugozahodu Raduho, Olševo in Savinjske Alpe, na zahodu pa Peco.

Dostop Avto, avtobus

Do parkirnega prostora pri koči po lokalni cesti z Raven na Koroškem mimo Smučarske koče 9km, in iz Slovenj Gradca skozi Kotlje in mimo Smučarske koče 18km. ŽP, AP Ravne na Koroškem in Prevalje; AP Rimski vrelec, Leše in Žerjav: z Raven na Koroškem mimo Smučarske koče 2h; z Rimskega vrelca mimo Ivarčkega jezera in Smučarske koče 2h; s Prevalj (AP pri Brančurniku) skozi Barbarski graben in Podkraj ter mimo Smučarske koče 3h; z Leš po TV čez Kot in mimo Obretana 3h; iz Žerjava ob Jazbinskem potoku in mimo Krpuha 2h30.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

ODPRTO OB SOBOTAH IN NEDELJAH