Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

DOM NA SMREKOVCU

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na travnati planoti Smrekovec v bližini Vivodnika, najvišjega vrha Menine planine.V gostinskem prostoru je 50 sedežev, točilni pult; v domu je v 7 sobah 25 postelj, na skupnem ležišču pa 50 ležišč; v depandansi so 4 dvoposteljne sobe s pomožnimi ležišči in kopalnico; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinski in spalne prostore ogrevajo s centralno kurjavo; tekoča voda, elektrika.

Razgled

Ker je dom na nižjem delu planote, nima posebnega razgleda. Obsežen razgled je z Vivodnika, na katerem je PD Gornji Grad leta 1981 postavilo razgledni stolp; od tod vidimo: proti vzhodu podolgovat hrbet Menine, ki se nadaljuje v Dobrovljah, še naprej pa Paški Kozjak, Boč in Donačko goro; proti jugovzhodu je Posavsko hribovje z Veliko planino, Kumom, Mrzlico, Lisco in Bohorjem, zadaj pa so Medvednica in Gorjanci; na jugu vidimo v bližini hribovje Šipek med Tuhinjsko dolino in Črnim grabnom, na obzorju pa Snežnik, Javornike in Nanos; najlepši je pogled proti zahodu, kjer so za Veliko planino vrhovi Savinjskih Alp, levo od njih pa Škofjeloško pogorje, Jelovica in del Julijcev s Triglavom; od zahoda proti severu se dvigajo Lepenatka, Veliki Rogac, Olševa, Raduha in Peca ter na severu najprej nad Gornjo Savinjsko dolino Golte, za njimi pa Uršlja gora, Paški Kozjak in Pohorje.

Dostop Avto

Po gozdni cesti do parkirnega prostora pri domu iz Bočne 15km, in Tuhinjske doline mimo vasi Češnjice ter prek Bibe planine 19km. AP Gornji Grad, Črnivec, Golice in Vransko: iz Gornjega Grada po TV mimo cerkve sv. Florjana in prek Ovčje planine 3h; iz Gornjega Grada čez Borovnico, mimo Praga in Jespe 2h30; s prelaza Črnivec prek Tomanove planine ter planin Ravne in Travnik 4h; od AP Golice v Tuhinjski dolini (odcep ceste na Menino) mimo vasi Golice, prek poljane pod Oseki in pod vrhom Vivodnika 2h30; od AP Golice do vasi Češnjice in prek Češenjske planine 3h; z Vranskega po TV mimo lovskega doma na Orehovcu, čez Slope in prek Bibe planine 5h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH