Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - SPODNJA SAVINJSKA DOLINA - TIC ŽALEC

Podrobnosti

Kratek opis

Pogled s kolesa na Žalec in Spodnjo Savinjsko dolino obiskovalcu ostane v spominu – nepregledna polja hmelja, te grenke rastline, ki ji pravimo tudi zeleno zlato, daje dolini poseben značaj; reka Savinja, ki dolino povezuje, mehak venec gričevja in hribovja, ki obdaja dolino, ter mnoge turistične znamenitosti vabijo k obisku in ogledu.

Zanimive in prijetne ter za kolesarjenje primerne kolesarske poti so speljane mimo številnih turističnih znamenitosti, ki jih je res vredno obiskati. Tu je Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, ki je edini tovrstni muzej pri nas. Popelje vas skozi zgodovino hmeljarstva in pivovarstva vse do današnjih dni. S kulturo rimske davnine se srečate v rimski nekropoli v Šempetru v Savinjski dolini, kjer lahko občudujete veličastne grobnice iz pohorskega marmorja, bogato okrašene z mitološkimi motivi. Jama Pekel, kraški biser sredi Štajerske, ponuja doživet ogled. Prijeten sprehod in oddih ter opazovanje več kot 170 vrst ptic pa doživite ob ribniku Vrbje. Tudi mesto Žalec ponuja številna presenečenja! Obiščite in jih odkrijte sami!

Trasirane poti, primerne za kolesarjenje, so dolge od 10 km naprej, nekatere so popolnoma ravninske in primerne za družine, druge imajo nekaj klancev in vrhov, od koder je pogled na zeleno dolino še lepši. Največ jih je ob reki Savinji, od tam pa se lahko skoraj vsak povzpne na bližnje hribe. V regiji je tudi veliko tematskih poti in različnih učnih poti, s katerimi še bolj spoznate znamenitosti. Vabilo v Žalec in okolico zaključimo z zelenim zlatom – hmelj je sestavina, ki daje pivu okus. Vrček piva, ki ga spijete v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, vam bo ostal v prijetnem spominu, prav tako kot kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini