Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - MARIBORSKO POHORJE - TIC MARIBOR

PARTIZANSKA CESTA 6 A, 2000 MARIBOR

Podrobnosti

Kratek opis

Osrednja Štajerska je destinacija barvitih doživetij v objemu bujnih zelenih pohorskih gozdov, sončnih vinorodnih gričev, bogate dediščine mesta in podeželja ter izjemne vinske tradicije, katere simbol je najstarejša trta na svetu. Ta se bohoti s svojo lepoto na dravskem nabrežju v Mariboru, središču regije, ki je po zaslugi svetovnega pokala in kolesarskega parka tudi srednjeevropski epicenter kolesarstva. Destinacija ponuja odlične pogoje za gorske, cestne in treking kolesarje, prav tako je prijazna do družin.

Podajte se na Mariborsko Pohorje, kjer je za vse, ki imajo težave z viškom adrenalina, na voljo Specialized Bike park Pohorje.

Odkrijte pohorske naravne bisere, kot so Črno jezero, Lovrenška jezera in pragozd Šumik s slapovoma Mali in Veliki Šum.

Preverite, če zmorete 75 km dolgo Pohorsko kolesarsko transverzalo. Lahko pa se prepustite razvajanju sredi Pohorja v butični, pravljični Zeleni vasi Ruševec, ki je edinstven primer ekološkega, trajnostnega in zelenega turizma v Sloveniji.

Pojdite na družinsko pustolovščino in odkolesarite ob Dravi do Drava centra, kjer se prepustite aktivnostim in uživanju na reki Dravi. Poiščite zaliv zaljubljencev.

Odkrijte podeželje in kulinariko z električnimi kolesi. Vse to vam ponuja KULeBIKE – ker je zdravo, ker je aktivno, ker je dobro, ker je KUL.

Naj vas očara romantično odkrivanje vinorodnih gričev, poiščite cesto v obliki srčka in obiščite bližnjega lokalnega vinarja. Lokalne ceste, ki se prepredajo čez vinorodne griče, pa so izziv tudi za marsikaterega cestnega kolesarja.

Štajersko gostoljubje vas čaka na vsakem koraku!

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini