Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

HOTEL CELJSKA KOČA

Podrobnosti

Kratek opis

Sodobno zasnovan hotel kategorije treh zvezdic je gostom svoja vrata odprl decembra 2006. Hotelsko nastanitev Vam nudimo v 14 dvoposteljnih sobah, 3 troposteljnih sobah, enem apartmaju za 4 osebe in 2 velikih mansardnih sobah s skupnimi ležišči. Skupno lahko sprejmemo 74 gostov.

V restavraciji, ki sprejme okoli 90 gostov, boste lahko uživali v pestri kulinarični ponudbi. Naši kuharski mojstri bodo za Vas z veseljem pripravili tako tradicionalne domače jedi kot tudi modernejše specialitete.

V wellness centru se lahko sproščate v finski in turški savni, dveh jakuzijih ali pa se razgibate na treh fitnes napravah. Tisti, ki se želite še posebej sprostiti, si lahko ob predhodni rezervaciji privoščite tudi več vrst masaž in anticelulitnih programov.

Pozimi lahko smučate na urejenih pobočjih od Tolstega vrha proti vznožju. Smučišče leži na nadmorski višini 650 do 850 m, kjer sta urejeni dve vlečni napravi s skupno zmogljivostjo 700 in 900 smučarjev na uro. Smučišče ima urejeno tudi razsvetljavo, ki Vam omogoča nočno smuko. Za naše najmlajše goste v zimskem času obratuje otroško smučišče s 60 m otroškim tekočim trakom.

V ostalih letnih časih lahko nabirate nove moči s sprehodi po urejeni gozdni učni poti in njeni okolici, se povzpnete na Grmado (718 m), kjer se nahaja zvonček želja ali pa jo mahnete čez Tolsti vrh na Svetino, kjer na tamkajšnjem pokopališču počiva znamenita popotnica in pisateljica Alma M. Karlin. Po okoliškem gričevju so urejene tudi kolesarske poti do Laškega, Šentjurja in Svetine.

Če si želite spoznati tudi kulturno-zgodovinsko plat Celjske koče in njene okolice, Vam predlagamo ogled cerkve Marije Snežne in cerkve sv. Križa v 2 kilometra oddaljeni vasici Svetini ali pohod do zadnjega prebivališča Alme M. Karlin, ki se nahaja tik nad Pečovnikom.