Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

MIHOV DOM NA VRŠIČU

VRŠIŠKA CESTA 83, 4280 KRANJSKA GORA

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji ob cesti Kranjska Gora-Vršič nad Veliko Pišnico, in sicer ravno na polovici poti. V gostinskem prostoru je 40 sedežev, pri mizah pred domom pa 50; v dveh sobah je 10 postelj, na skupnem ležišču pa 12 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinski in spalne prostore ogrevajo s pečmi; tekoča voda, elektrika.

Razgled

Ker je dom na lepi razgledni točki, je od njega kljub bližnjim gozdovom lep razgled. Na vzhodni strani so nad obširno Krnico Martuljške gore s Špikom, desno od njih pa je izredno lep pogled na Škrlatico; na južni strani se nad bližnjo Veliko Pišnico dvigajo ostenja Prednje glave in Goličice v Prisojniku, desno pa vidimo med stenami Prisojnika in Mojstrovke precej nižji zeleni Vršič; zahodno in severno se nad domom dviga greben z Robičjem, Kumlehovo glavo, Velikim Kumlehom in Škrbinjekom, ki se vleče od Mojstrovke do Kranjske Gore.

Dostop Avto, avtobus

Asfaltna vršiška cesta iz Kranjske Gore 6km; asfaltna regionalna cesta iz Bovca skozi Trento in čez Vršič 39km; manjši parkirni prostor pri domu. AP Mihov dom, Kranjska Gora: AP je pri domu; iz Kranjske Gore deloma po cesti, deloma po bližnjicah 1h30.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH