Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM V GORAH

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na gorskem slemenu Gore, ki se razteza med dolinama potoka Boben na zahodu in reke Savinje na vzhodu; južna pobočja se strmo dvigajo nad Savo, severna pa se blago nagibajo proti cesti Hrastnik-Rimske Toplice. V treh gostinskih prostorih je 150 sedežev, točilni pult; na terasi je 40 sedežev; v 9 sobah je 27 postelj, v treh skupnih spalnicah še 33; WC, umivalnice in prhe s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon. Pozimi obratuje v bližini doma manjša smučarska vlečnica.

Razgled

Od doma, zlasti s terase in od cerkvice je lep razgled. Proti vzhodu je v bližini zahodno pobočje Kopitnika; proti jugovzhodu vidimo dolino Save proti Zidanemu Mostu in Radečam, levo nad njo Čelovnik, desno Brunk s cerkvijo na vrhu, potem pa seže pogled do Medvednice in Gorjancev; na južni strani se nad Savo vleče greben od Zidanega Mosta proti Kumu, na katerem vidimo stolp RTV; od zahoda proti severu so v ospredju gore in vrhovi Posavskega hribovja Čemšeniška planina, Sveta planina, Mrzlica, Kal, Gozdnik in Šmohor, zadaj pa Kamniške Alpe, Raduha, Peca, Uršlja gora in Pohorje.

Dostop Avto, avtobus

Do doma po lokalni asfaltni cesti, ki se pri motelu Marno odcepi od ceste Hrastnik-Rimske Toplice, 6km. ŽP, AP Hrastnik, Zidani Most; AP Dol pri Hrastniku, Marno: z železniške postaje Hrastnik prek Krnic 1h30; iz Zidanega Mosta čez Širje 2h; z Dola pri Hrastniku prek Brega 1h30; z Marnega po ZPP prek Turja 1h15.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

ODPRTO VSAK DAN, RAZEN OB PONEDELJKIH