Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM NA RESEVNI

Podrobnosti

Kratek opis

V dveh gostinskih prostorih je 90 sedežev in dva točilna pulta. Zunaj doma je 100 sedežev. V domu je eno skupno ležišče s 13 ležišči in sobe z 7, 6, 4, in 3 ležišči.

Razgled

Pri domu ni nobenega razgleda zato se moramo povzpeti na vrh Resevne 5 min. in na razgledni stolp. Vzhodno je v bližini koničasti Rifnik vzadaj pa Boč, Donačka gora, malo bolj južno Bohor in vzadaj Slijeme pri Zagrebu; južno pa vidimo Kalobje, Lisco, Veliko Kozje in Kum nad Zagorjem; na jugozahodni strani je v bližini Svetina,Tovsti vrh, vzadaj pa Malič, Šmohor in posavsko hribovje; Proti zahodu vidimo v lepem vremenu Julijke alpe s Triglavom in Kamniške alpe; severozahodno pa celjsko kotlino in hribovja nad savinjsko dolino Gozdnik, Mrzlica, Raduha, bolj severno se nadaljuje gorovje Kozjak in vzadaj Plešivec, Peca; severno pa vidimo Konjiško goro in vzadaj Pohorje z Roglo.

Dostop Avto

Do parkirnega prostora pri spomeniku padlima borcema NOV Dušanu Lahu in Cvetki Jerinovi 5 minut pod domom, po lokalni cesti iz Šentjurja skozi naselje Hruševec in Kranjčico 7 km. ŽP, AP Šentjur skozi naselje Hruševec in Šibenik 1h 30 min. Šentjur mimo klavnice na Rifnik in proti zahodu v dolino Kozarice in pod pečinami 2 h, iz Šentjurja pod Rifnik do mlina Ferlež in desno čez most ter dalje pod pečinami 1h 15 min; iz Štor skozi Prožinsko vas in vasice Straža ter spodnje in zgornje Kranjče 2 h; ali iz Celja čez Pečovnik ali Hudičev graben na Celjsko kočo, Tovsti vrh, Svetino 5 h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE STALNO ODPRTA, ZAPRTO OB PONEDELJKIH IN TORKIH