Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

MOZIRSKA KOČA NA GOLTEH

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na južnem pobočju Boskovca, najvišjega vrha Golt ali Mozirskih planin.V dveh gostinskih prostorih je 70 sedežev, točilni pult; na terasi je 10 sedežev; v 19 sobah je 50 postelj, skupnih ležišč ni; WC, umivalnice in prhe s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Od Mozirske koče je lep razgled proti jugu na Gornjo Savinjsko dolino z Mozirjem in Nazarjami, Goro Oljko, Celjsko kotlino, Dobrovlje in Menino planino; proti zahodu vidimo Lepenatko, Veliki Rogac in Savinjske Alpe z Ojstrico; z bližnjega roba, vzhodno od koče, vidimo Šaleško dolino z Velenjem in Šoštanjem ter Paški Kozjak in Pohorje v ozadju. Še obširnejši razgled je z Medvedjaka, na katerem je razgledni stolp; z njega vidimo tudi Raduho, Peco, Travnik, Komen, Smrekovec in Uršljo goro.

Dostop Avto

okalna asfaltna cesta iz Mozirja do Šmihela 7km, od tod gozdna cesta do parkirnega prostora na Planinski ravni (1140 m) 5km, od koder je do koče 30 minut vzpona. AP Mozirje, Žekovec, Rečica ob Savinji, Ljubno ob Savinji, Šoštanj; ŽP Florjan; gondolska žičnica Žekovec-Golte: iz Mozirja mimo Radengunde 3h, ali čez Šmihel 3h30; iz Žekovca (spodnja postaja žičnice) mimo kmetije Kuglar 2h30; z Rečice mimo Lovske koče na Stonu 3h; z Ljubnega mimo kmetije Podlesnik in prek smučišča na Starih stanih 3h30, ali po TV mimo Taška, Jezernika in Stenška ter prek planin Praprotnica in Stari stani 3h30; iz Šoštanja po Šentflorjanskem grabnu in čez Šmihel 4h; iz Florjana po Šentflorjanskem grabnu in čez Šmihel 3h30; od zgornje postaje gondolske žičnice 15 minut.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE STALNO ODPRTA