Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA NA KLEMENČI JAMI POD OJSTRICO

LOGARSKA DOLINA 31, 3335 SOLČAVA

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na Klemenškovi planini pod severnim ostenjem Ojstrice; domačini imenujejo to planino zaradi kotanjaste oblike Klemenča jama. Prvotno planinsko postojanko so solčavski planinci uredili iz pastirske koče. V gostinskem prostoru je 30 sedežev; v 4 sobah je 21 postelj, na skupnem ležišču pa 15 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda. Od septembra 2003 dalje je koča priključena na električno omrežje.

Razgled

Od koče je razgled na gore, ki obkrožajo Logarsko dolino. Na vzhodni strani se nad Klemenškovo planino dviga pobočje Krofičke; na jugu so strma ostenja Ojstrice in Planjave; na zahodu je prostrana krnica Okrešelj z ostenji Skute in Rink ter Mrzlo goro; od zahoda proti severu se dviga gorski greben med Logarsko dolino in Matkovim kotom, na severu pa vidimo zahodni del Olševe.

Dostop Avto, avtobus

Do parkirnega prostora pri Domu planincev v Logarski dolini po regionalni cesti Mozirje-Logarska dolina, od koder je do koče 1h. AP Logarska dolina: od AP pri domu Palenk skozi Predor 1h, ali čez Plesnikovo planino 2h; od AP pri Domu planincev 1h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH