Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

FRISCHAUFOV DOM NA OKREŠLJU

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na spodnjem robu ledeniške krnice Okrešelj nad zgornjim koncem Logarske doline.V dveh gostinskih prostorih je 60 sedežev in točilni pult; zunanja točilnica, pri mizah pred domom 60 sedežev; v 11 sobah je 47 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 31 ležišč; WC, umivalnica in prha s toplo in mrzlo vodo; gostinska prostora ogrevana s kmečko pečjo, v treh sobah centralno ogrevanje; tekoča voda. Dom so v letih 1998 - 2000 v okviru ekološke sanacije planinskih koč temeljito obnovili, tako, da je priključen na lastno biološko čistilno napravo, ima plinsko postajo in je priključen na električno omrežje. Ima tudi telefonsko linijo in radijsko zvezo. Zato je oskrbovan praktično preko celega leta.

Razgled

Od doma ni obširnega razgleda, zato pa je pogled na vrhove in stene, ki kot amfiteater obkrožajo Okrešelj, toliko lepši. Proti severovzhodu in vzhodu lepo vidimo Logarsko dolino, desno nad njo pa skupino Krofičke in Ojstrico; na jugu se zvrstijo ostenja in vrhovi Lučke Babe, Planjave, Brane, Turske gore in Rink, od katerih se pomika razgled proti Jezerskemu in Savinjskemu sedlu ter naprej proti severu na Mrzlo goro in gorski greben med Matkovim kotom in Logarsko dolino.

Dostop Avto,avtobus

Po regionalni cesti Mozirje-Logarska dolina-Rinka, od koder je do doma 1h. Spotoma se lahko vzhodno od slapa povzpnemo do razgledne okrepčevalnice, imenovane Orlovo gnezdo, zgrajene leta 1968. AP pod slapom Rinka in pri domu Palenk: od slapa Rinka 1h; od doma Palenk 2h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE STALNO ODPRTA