Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - GORIŠKA - TIC NOVA GORICA

DELPINOVA ULICA 18 B, 5000 NOVA GORICA

Podrobnosti

Kratek opis

Mesto Nova Gorica z okoliško razgibano pokrajino, kjer se ravnine in rečne doline obdajajo z gričevnatim in gorskim svetom, ponuja zanimive izletniške točke, naravne zanimivosti, kulturno dediščino, možnosti za rekreacijo in zabavo ter odlično kulinariko.

Trnovska in Banjška planota pritegneta s pristnostjo, lepo naravo in odmaknjenimi potmi. V prijetnih vasicah spodnje Vipavske doline domačini ohranjajo bogato tradicijo vinogradništva in vinarstva.

Nova doživetja s kolesom med vinogradi, po gozdu ali po ulicah Nove Gorice … Po urejenih kolesarskih stezah Nove Gorice se lahko odpeljete na ogled turističnih znamenitosti, pot pa nadaljujete še v staro mestno jedro Gorice.

Nad mestom se razteza Park miru Sabotin s 609 m visokim istoimenskim hribom, prek reke pa se dvigata še sosednja hriba Škabrijel in Sveta Gora. Vsi trije vrhovi so priljubljeni med izletniki, tudi med kolesarji. Na območju je zarisanih pet kolesarskih poti (tri so krožne) v dolžini od 11 do 25 km. Poti so dostopne vse leto in primerne za gorske kolesarje z nekaj izkušnjami. Pripeljale vas bodo do obeležij in ostankov iz prve svetovne vojne ter vas navdušile s čudovitimi razgledi.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini