Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - POMURJE - TIC MORAVSKE TOPLICE

Podrobnosti

Kratek opis

Dobrodošli v ravnico, gričevja poraščena z vinogradi, in k reki Muri, ki včasih tiho in neopazno, včasih pa divje in neobrzdano teče skozi pokrajino, po kateri je dobila ime.

Ob kolesarjenju ob Muri se vam bo življenje v sozvočju z naravo zazdelo najbolj običajna stvar na svetu. Priložnost boste imeli izkusiti ekološki način življenja, uživati v dobrotah domače kuhinje, se sprostiti ob kupici domačega vina in poklepetati v prijetni družbi domačinov. Številne kolesarske poti, ki povezuje in združuje štiri različne dežele, vam nudijo odlično izhodišče za zdravo in aktivno preživljanje počitnic. Poti so večinoma nezahtevne in tako primerne tako za družine kot za starejše. Bolj zahtevni kolesarji pa se lahko preizkušajo po gričevjih Goričkega, Lendavskih goricah ali Jeruzalemu.

Skupaj je označenih 10 poti v skupni razdalji 480 km, za veliko večino pa bo najbolj primerno treking ali cestno kolo, ali pa kar sodobno e-kolo.

Pod Pomurjem je morje termalne vode, na površju ujete v raznoliko turistično ponudbo, ki vam ponuja odlično priložnost, da s kolesarske steze zavijete v eno izmed termalnih središč in izkoristite tovrstne darove narave. Potepanje s kolesom po z vinogradi obraslih gričih, med zidanicami in kmečkimi turizmi, vas bo gotovo očaralo, dan pa lahko zaključite na kakšen lokalnem dogodku ali v mladinskih klubih.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini