Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - KAMNIŠKO SAVINJSKE ALPE - TIC SOLČAVA

Podrobnosti

Kratek opis

Reka Savinja, ki odmaka vzhodni del Kamniško-Savinjskih Alp, je dala ime dolini, ki jo zaradi ohranjenosti in pestrosti naravnih zanimivosti upravičeno uvrščamo med najbolj slikovita območja Slovenije.

Dolina od izvira Savinje pod Okrešljem do Letuša zajema Menino, DobrovIje, dolino Savinje ob zgornjem toku, Raduho, Golte, Zadrečko dolino, Gornjegrajsko kotlino in Mozirsko kotlinico, Logarsko dolino, Robanov kot in še kaj. Na razmeroma majhnem območju so tako nakopičeni različni pokrajinski elementi, ki skupaj s kulturno dediščino oblikujejo očarljivo harmonijo pokrajine.

Svoj kolesarski izlet začnite in zaključite ob Savinji, od koder se boste po kateri izmed cest ali gozdnih poti podali na okoliška pobočja. Seveda lahko ostanete tudi ob reki in raziskujete lepote doline. V dolini je označenih 27 kolesarskih poti različnih težavnosti, ki jih lahko ob pomoči kolesarske karte tudi medsebojno kombinirate in si naredite vsak izlet po svojem okusu. Morda se boste s kolesom želeli približati preko 2000 m visokim vrčacem Savinjskih Alp, ali pa boste raziskovali sredogorje ter dolinice in kotlinice ob pritokih Savinje. Izbira je vaša, odvisna pa tudi od vaše kondicije. Za izbrane poti so na voljo podatki za GPS navigacijo.

Atraktivnost dežele ob Savinji dopolnjujejo številne naravne znamenitosti, ki razkrivajo ledeniški nastanek dolin, bogat je vodni svet z visokim slapovi, svoj pečat pa je v zgodovini pustil tudi človek, saj se je tu naselil že v pradavnini.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini