Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - JULIJSKE ALPE - TIC BOHINJ

Podrobnosti

Kratek opis

Davno izginuli ledenik je zarezal globoko v Julijske Alpe ter nam podaril največje slovensko jezero, ob njem pa čudovite gore in planine, ki so kot nalašč za vse mogoče vodne in zemeljske športe v naravi, med njimi je v ospredju kolesarstvo. Mir, izjemna narava, tradicionalne specialitete in osvežitev na vsakem koraku – vse to vas čaka v Bohinju.

Triglavski narodni park lahko doživite tudi s kolesa, za to pa ni boljšega izhodišča od Bohinja. Z vedno bistrim in svežim jezerom zaznamovana dolina ponuja širok nabor poti, ki so speljane od ravnin ter vse do visokih gora in planin nad jezerom. Na tem področju je zarisanih kar 420 km kolesarskih poti za vse vrste kolesarjev, poti pa vas pripeljejo tudi do vseh najbolj znanih naravnih in kulturnih znamenitosti. Kolo in opremo si seveda lahko izposodite na več lokacijah, na raziskovanje Bohinja pa se lahko odpravite tudi z lokalnimi vodniki.

Kolesarski dan v Bohinju naj sestavljata še okušanje slastnih tradicionalnih jedi in seveda obvezen skok v jezero. Zaradi številnih različnih možnosti in kombiniranja kolesarjenja z drugimi aktivnostmi, od pohodništva do vseh mogočih vodnih športov na jezeru in reki Savi, ste lahko v Bohinju tudi teden ali dva, pa vam ne bo zmanjkalo zanimivih kotičkov, ki vas bodo presenetili s svojo izvirnostjo. Nad Bohinjem se razteza znan smučarski center Vogel, v katerem deluje kolesarski park (www.vogel.si). Njegova posebnost je visoka nadmorska višina, najveličastnejši pa so seveda razgledi na vrhove Julijcev.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje