Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - JULIJSKE ALPE - TIC KRANJSKA GORA

KOLODVORSKA ULICA 1 C, 4280 KRANJSKA GORA

Podrobnosti

Kratek opis

Hitreje in razgibano si lahko okolico Kranjske Gore ogledujete na kolesu. Odločite se lahko za lenobno vrtenje pedal ali za zahtevnejše izlete v osrčje alpskih dolin.

V ta namen smo izdelali zemljevid z označenimi kolesarskimi potmi v Zgornjesavski dolini, v katerega je vrisanih in v naravi označenih več kakor 200 km kolesarskih poti. Karta prijazno opozarja tudi na znamenitosti, ki so vredne ogleda, ter ponuja temeljit in morda najprivlačnejši način spoznavanja tega dela Slovenije. Dobite jo lahko v vseh turistično informacijskih centrih v Kranjski Gori, Mojstrani in Ratečah.

Na kolesarski poti treh dežel z začetkom na tromeji z Avstrijo in Italijo lahko skozi dolino Radovne skočite tudi na Bled. Z urejenih kolesarskih poti se lahko odpeljete na številna brezpotja. Tisti pravi kolesarji pa se bržkone ne boste odpovedali vzponu na najvišji slovenski prelaz – 1611 m visoki Vršič.

S kolesom se lahko odpravite tudi okoli Julijskih Alp. Krožna kolesarska pot vodi iz Kranjske Gore prek Bleda, Bohinja, Tolmina, Kobarida, Bovca in Vršiča nazaj v Kranjsko Goro. Celoten krog, ki je dolg 232 km, lahko prekolesarite v petih etapah oziroma petih dneh. Vsem adrenalina željnim je v Kranjski Gori na voljo kolesarski park.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini