Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - PRLEKIJA - TIC LJUTOMER

Podrobnosti

Kratek opis

Prlekija z mestoma Ljutomer in Jeruzalem je dežela vrhunskih vin, vijugastih terasastih goric, pojočih klopotcev, bogate kulturne, naravne in etnološke dediščine, termalnih vrelcev in zdravilišč ter kasačev. Hkrati je tudi dežela, kot ustvarjena za cestno, treking in družinsko kolesarjenje.

Prlekija je čarobna pokrajina, kjer se ravnica in blago hribovje ponujata kot idealno okolje za šport, ter je prava oaza za človeka, ki skuša naravo doživeti tudi s sedeža kolesa. Prlekija ima številne kolesarske poti, ki se vihtijo čez valove vinskih gričev, lezejo prek polj in travnikov, se vijejo ob Muri in potokih, sukljajo skozi dvorišča z gosmi, pripeljejo mimo sakralnih in kulturnih obeležij ter zaustavijo ob odličnih gostilnah, ribiških domovih in turističnih kmetijah.

Urejenih in označenih je šest kolesarskih poti, ki obiskovalca popeljejo v vse skrite kotičke naše prelepe pokrajine in vsega skupaj merijo 135 km. Vse poti so tematske: Pot sivih čapelj, Poljska, Vardova, Vinska, Štrkova in Grossmanova pot. Za vsako pot je izdelan zemljevid z vsemi znamenitostmi, gostinsko ponudbo in traso. Tematske poti potekajo po asfaltnih in makadamskih cestah ter se navezujejo na Mursko kolesarsko pot.

Seveda se vam ni treba omejiti na označene trase, v svojem tempu in po svojem okusu raziskujte ceste in vasice ravninske Prlekije ter vzhodnih obronkov gričevnatih Slovenskih goric.

V TIC-u v Ljutomeru in Jeruzalemu si lahko izposodite kolesa.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini