Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - TIC ŠKOFJA LOKA

CANKARJEV TRG 17, 4220 ŠKOFJA LOKA

Podrobnosti

Kratek opis

Kolesarskim navdušencem, ljubiteljem gorskega kolesarjenja, so po razgibanem Škofjeloškem hribovju na voljo urejene in dobro označene kolesarske poti, združene v prek 300 km dolgo Loško kolesarsko pot (12 etap), ljubiteljem lagodnejših kolesarskih izletov pa Loški kolesarski krog – krožna ravninska kolesarska pot okoli Škofje Loke.

Poleg kolesarskih etap Loške kolesarske poti je zanimiv, toda primernejši za kondicijsko dobro pripravljene kolesarje, tudi Kolesarski krog občine Gorenja vas – Poljane (3 etape), v skupni dolžini 115 km, z začetkom in zaključkom na Trgu Ivana Regna v Gorenji vasi.

Pri kolesarskih podvigih vam bosta prav gotovo v pomoč zemljevida Loške kolesarske poti in Kolesarskega kroga občine Gorenja vas – Poljane z vrisanimi in opisanimi etapami ter z informacijami o dodatni turistični ponudbi ob kolesarskih poteh.

V planinskih kočah, gostiščih in na kmetijah odprtih vrat vas bodo z veseljem sprejeli in vam postregli z lokalnimi dobrotami, prešerna gostoljubnost domačinov pa bo v vas zasejala željo, da svoj izlet podaljšate oziroma se na Škofjeloško kmalu znova vrnete.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini