Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - ŠKOFJELOŠKO - TIC ŠKOFJA LOKA

KIDRIČEVA CESTA 1 A, 4220 ŠKOFJA LOKA

Podrobnosti

Kratek opis

Kolesarskim navdušencem, ljubiteljem gorskega kolesarjenja, so po razgibanem Škofjeloškem hribovju na voljo urejene in dobro označene kolesarske poti, združene v prek 300 km dolgo Loško kolesarsko pot (12 etap), ljubiteljem lagodnejših kolesarskih izletov pa Loški kolesarski krog – krožna ravninska kolesarska pot okoli Škofje Loke.

Poleg kolesarskih etap Loške kolesarske poti je zanimiv, toda primernejši za kondicijsko dobro pripravljene kolesarje, tudi Kolesarski krog občine Gorenja vas – Poljane (3 etape), v skupni dolžini 115 km, z začetkom in zaključkom na Trgu Ivana Regna v Gorenji vasi.

Pri kolesarskih podvigih vam bosta prav gotovo v pomoč zemljevida Loške kolesarske poti in Kolesarskega kroga občine Gorenja vas – Poljane z vrisanimi in opisanimi etapami ter z informacijami o dodatni turistični ponudbi ob kolesarskih poteh.

V planinskih kočah, gostiščih in na kmetijah odprtih vrat vas bodo z veseljem sprejeli in vam postregli z lokalnimi dobrotami, prešerna gostoljubnost domačinov pa bo v vas zasejala željo, da svoj izlet podaljšate oziroma se na Škofjeloško kmalu znova vrnete.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini