Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - VIPAVSKA - TIC AJDOVŠČINA

CESTA IV. PREKOMORSKE 61 A, 5270 AJDOVŠČINA

Podrobnosti

Kratek opis

Ajdovščina je prijazno mesto, središče Zgornje Vipavske doline. Že na prvi pogled je pravi raj za kolesarje. V dolini z milim podnebjem lahko kolesarite skozi vse leto, bližnji griči in strma pobočja pa ponujajo raznolike kolesarske izzive.

V Zgornji Vipavski dolini, po s trto obraščenih gričih ter po pobočjih Čavna, Gore in Nanosa so razpeljane privlačne kolesarske poti. Raznolikost pokrajine, gostoljubnost primorskih krajev in vasi ter številne naravne in kulturne znamenitosti omogočajo vedno nova doživetja. Za šport, rekreacijo in za lahkotna kolesarska potepanja so tu številne kolesarske poti, ki jih v različnih letnih časih doživite čisto drugače.

Ajdovščina je odlično izhodišče za različno zahtevne kolesarske ture. Na voljo je 21 opisanih poti. Lokalni vodniki poskrbijo, da vas pot popelje v najlepše, včasih očem skrite kotičke. Raznolikost pokrajine z nižinskimi potmi, strmimi vzponi in spusti omogoča, da izberete pot, ki najbolje ustreza vašim željam in telesni vzdržljivosti. Najizkušenejši kolesarji, rekreativci in družine z otroki, vsakdo lahko najde nekaj zase. Med najprivlačnejše posebnosti spadajo sloviti cestni vzpon iz Ajdovščine na Predmejo, gorsko kolesarjenje po Nanoški planoti, pot po Trnovskem gozdu mimo edinstvenih naravnih pojavov, kot je Velika ledena jama, in potepanje skozi vinograde po slikovitih vipavskih gričih.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini