Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOLESARSKA DESTINACIJA - JULIJSKE ALPE - TIC RADOVLJICA

Podrobnosti

Kratek opis

Že v mestnem in občinskem grbu Radovljice najdemo moža s kolesom, zato morda ni presenetljivo, da je Radovljica s svojo lego v severozahodnem delu Ljubljanske kotline, na terasi nad reko Savo, med Karavankami in Jelovico ter le streljaj od Julijskih Alp in Pokljuke, odlično izhodišče za kolesarjenja, kjer bo zagotovo vsakdo našel izlet, primeren svojim željam in zmožnostim.

Radovljica je živahno srednjeveško mesto s čudovito ohranjenim starim mestnim jedrom. Vse leto ponuja bogat program kulturnih in športnih prireditev, zelena okolica pa nudi neštete možnosti za šport in rekreacijo.

Posebnost je mreža kolesarskih smerokazov, ki kolesarje usmerjajo na njihovi poti do posameznih krajev. Smerokazi vključujejo dolžino in težavnostno stopnjo ter zanimivosti v okolici. Poti lahko načrtujete sami, v pomoč so vam tiskani in digitalni zemljevidi. Radovljica je odlično izhodišče za krajše in daljše kolesarske izlete. Blejsko jezero s kolesom dosežete že v pol ure, medtem ko je Bohinjsko jezero primernejše za celodnevni izlet. Vzdržljivejši kolesarji se lahko s kolesom odpravite do Kranjske Gore in naprej do najvišjega slovenskega cestnega prelaza Vršič. Krajše, a nič manj privlačne so kolesarske poti iz Radovljice na Jelovico, pod Karavanke ali v okoliške vasice, ki ponujajo številne naravne in kulturne znamenitosti. Lokalne ceste niso prometne, zato je večina primerna za družinske izlete. Neskončne možnosti pa ponuja tudi omrežje makadamskih in pohodniških poti na terasah nad reko Savo in na okoliških pobočjih. Zahtevnim gorskim kolesarjem se priporoča najem lokalnega vodnika, ki bo turo prilagodil vašim željam in vas popeljal v najlepše kotičke.

Viri: GIZ pohodništvo & kolesarjenje

Kaj najdeš v bližini