Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

HIŠA MOJSTROVIN PERGER 1757

Podrobnosti

Kratek opis

Obisk edinega evropskega medičarja in svečarja s tradicijo iz leta 1757 sodi med najzanimivejše turistične točke Slovenije in s tem tud mesta Slovenj Gradec, saj se sleherni obiskovalec sreča z več kot dve stoletji in pol staro dediščino medičarske, lectarske in svečarske obrti, ki se vitalno nadaljuje v sedanji čas.

V Slovenj Gradcu deluje edini evropski medičar in svečar s tradicijo iz leta 1757. Vsa znanja in spretnosti se iz roda v rod prenašajo na sedaj že deveto generacijo tega družinskega podjetja.

Z veseljem vas bodo pospremili v svet izdelovanja lectovih srčkov, pravih voščenih sveč, vrhunskih medenjakov in vas ob obisku postregli s prvovrstnimi domačimi bonboni brez konzervansov ter pravo brezalkoholno medico. Seveda tudi medenega žganja in medenega vina nikoli ne zmanjka.

Hiša mojstrovin ponuja tudi pestro paleto najrazličnejših poslovnih, promocijskih in protokolarnih daril, ki so jih v dar dobile številne znane osebnosti iz vsega sveta.

Poleg sodobno oblikovanih izdelkov medičarske in svečarske delavnice Perger 1757 vam ponujamo tudi mojstrovine svetovno priznanega oblikovalca Oskarja Kogoja ter izdelke mlade generacije slovenskih in tujih nadarjenih oblikovalcev. Naše izdelke so dobile v dar pomembne osebnosti iz gospodarskega, kulturnega, političnega in verskega življenja in še mnogi drugi širom sveta.

Viri: Javni zavod SPOTUR Slovenj Gradec