Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

ETNOLOŠKA ZBIRKA NA STARI SUŠICI

STARA SUŠICA 20, 6256 KOŠANA

Podrobnosti

Kratek opis

Stara Sušica je eno najstarejših naselij v občini Pivka. Ime ji daje presihajoč potok Sušica. Vasica s 50 prebivalci leži v neokrnjeni naravi, naslonjena na flišna Brda, s pogledom na Košansko dolino, Vremščico, Osojnico, Taborom in Primožem nad Pivko.

O starosti naselja govorijo ostaline iz preteklosti – ostanki naselja iz železne dobe in predmeti iz rimskega obdobja. Prebivalci Stare Sušice vas prijazno vabijo, da si popestrite dan in spoznate znamenitosti vasi. Še posebno vabilo velja za ogled etnološke zbirke društva Preteklost živi z nami. O življenju na vasi vam bo govorilo preko 200 predmetov, predvsem o delovni in bivalni kulturi. Pobliže pa boste vas in sosednje kraje spoznali z ogledom video posnetkov.

Kot se spodobi za prijazne domačine, vas bomo postregli s posebno dobrodošlico, za večje skupine pa seveda ne bo manjkala tudi harmonika in pesem.

Posebnega ogleda je vredna tudi cerkvica sv. Janeza Krstnika, kjer na kresno noč organiziramo posebno kulturno prireditev in seveda velik kres.

Ogled znamenitosti je voden po predhodni najavi.

Viri: RRA Notranjko Kraška regija