Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

ZDRAVILNI VRELEC

Podrobnosti

Kratek opis

V Radencih so pretežno industrijski vrelci in sicer zaradi podjetniškega pristopa do izkoriščanja naravnih mineralnih vrelcev. Vendarle pa je v bližini Zdravilišča Radenci t.i. Zdravilni vrelec, ki je posebnega pomena za naš kraj, saj je iz njega pritekla prva naravna mineralna voda, ki se je imenovala Radeiner Sauerbrunn. Po času je postal razpoznavni znak kraja in Zdravilišča Radenci.

Ta Zdravilni vrelec se nahaja pred Slatinskim domom in Hotelom Izvir, ki je bil pred kratkim prenovljen. Kar nekaj časa je bil vrelec urejen tako, da so si slatino lahko točili obiskovalci zdravilišča in domačini. Danes pa dostop do vode več ni mogoč, kajti vrelec je zagrajen v stekleno ohišje in obdan z ograjo. Pred nekaj leti so vrelec obnovili.

Ta izvir stoji sredi majhnega parka cipres in rož, nekaj metrov vstran pa se začenja večji park z veveričkami, imenujejo se Mukice, ki so obenem tudi razpoznavni znak Radencev in radenskega Maratona treh src. Okolica izvira je okrašena z rožami, tlakovana, del je travnat, v bližini pa so parkirišča za dnevne in hotelske goste, igrišča za tenis in zunanji bazeni.

Viri: www.slovenia.info

Kaj najdeš v bližini