Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM POD DONAČKO GORO - RUDIJEV DOM

DONAČKA GORA 37 A, 3252 ROGATEC

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na Polajžarjevem travniku na Sedlu pod vrhom Donačke gore, ki je dobila ime po cerkvici sv. Donata, staro ime gore je Rogaška gora, ki se iz Rogaške Slatine vidi kot rog.Večje skupine se naj vnaprej najavijo.V gostinskem prostoru je 50 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 60 sedežev; v 5 sobah je 24 postelj, na skupnem ležišču pa bodo uredili 40 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s kmečko pečjo; tekoča voda, elektrika.

Razgled

Delni razgled je s travnika nad domom, celoten pa le z vrha Donačke gore. Na vzhodu se v bližini dviga Macelj, jugovzhodno od njega pa se pogled ustavi na hribovju in gričevju Hrvatskega Zagorja s Strahinščico in Ivanščico; na južni strani se za Rogaškim podoljem z Rogatcem in Rogaško Slatino dvigajo hribi na Kozjanskem, ki jih na južni strani obrobljajo vrhovi Posavskega hribovja z Bohorjem, zadaj se vidijo Gorjanci; na zahodni strani je v bližini Boč, za njim pa vidimo Pohorje in Savinjske Alpe; na severni strani se razprostirajo Haloze s kopastimi hribčki z vinogradi, za njimi pa so Ptujsko in Dravsko polje ter Slovenske gorice, ob čistem ozračju pa se vidi tudi Panonska nižina z Blatnim jezerom.

Dostop Avto

skoraj v celoti asfaltna cesta iz Rogatca do doma 7km. ŽP, AP Rogatec; AP Stoperce in Žetale: iz Rogatca po cesti proti Žetalam do OŠ v Gabrju in po poti mimo Polajžarjeve kmetije 2h; iz Stoperc mimo Cipra, skozi zaselek Travni potok in čez sedelce Mali Ženčaj 2h30 (varianta: iz Travnega potoka po cesti skozi vas Čermožiše); iz Žetal po cesti do prelaza Vrh in po kolovozu mimo cerkvice sv. Donata 3h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH