Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

INFORMACIJSKO SREDIŠČE TNP DOM TRENTA

Podrobnosti

Kratek opis

V Domu Trenta so predstavljene naravne posebnosti edinega narodnega parka v Sloveniji ter bogata etnološka dediščina doline Trenta.

Občasno obiskovalce pričakajo tudi priložnostne razstave.

Posebnost muzeja je video instalacija Andreja Zdraviča: Skrivnosti Soče - časovno obzorje.

Posebej usposobljeni vodniki Triglavskega narodnega parka vas lahko popeljejo na različno zahtevne poldnevne, enodnevne in večdnevne ture po dolini ali v okoliške gore.

V zgornjem delu reke Soče, od njenega izvira do Doma Trenta so številne naravne znamenitosti in kulturni spomeniki, ki zaznamujejo podobo doline. Najlažje si jih obiskovalec ogleda z lahkim sprehodom po Soški poti.

Vsak četrtek v juliju in avgustu je organizirano strokovno vodenje z začetkom ob 9.00 uri pri Koči pri Izviru Soče. Vodenje traja 4- 5 ur in vključuje ogled Informacijskega središča TNP Na Logu v Trenti.

Dom Trenta je središče kulturnega in drugega družabnega življenja v dolini, kjer se odvijajo različni dogodki (koncerti, gledališke in lutkovne predstave, razstave, itd.).

Prostori (večnamenska dvorana za 100 ljudi, multivizijska dvorana za 70 ljudi, dve sobi za 25 ljudi) nudijo možnost organizacije različnih seminarjev ter poslovnih in strokovnih srečanj.

Viri: www.slovenia.info

Kaj najdeš v bližini