Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA NA PLANINI KUHINJA

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na spodnjem robu planine Kuhinja, ene od petih planin ob vznožju strmih južnih pobočij Krna nad razloženo gorsko vasico Krn. V gostinskem prostoru je 20 sedežev, pri mizah pred kočo pa 50; na skupnem ležišču je 16 ležišč; WC; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika.

Razgled

Od koče je zelo lep razgled. Na vzhodni strani se razprostirata planini Kuhinja in Leskovica, nad slednjo se dvigajo Maselnik, Rdeči rob in Veliki Stador, desno vidimo planino Sleme in Visoč vrh (Čelo); na jugovzhodni strani je v bližini vasica Krn s cerkvico na hribčku, za njo pa vidimo hribovje proti Tolminu z Mrzlim vrhom, Šentviško in Šebreljsko planoto, Trnovski gozd in Banjšice; na južni strani se pogled ustavi na bližnjem slemenu Kolovrata na desnem bregu Soče z najvišjim vrhom Kuk, prevalu Livek ter vzhodnem grebenu in vrhu Matajurja; razgled proti zahodu zapirajo bližnji vrhovi Pleče, Planica in Kožljak, ki se dvigajo nad planinama Kuhinja in Zaslap; na severni strani so nad planinami strma in gola južna pobočja Krna s planinskim zavetiščem pod vrhom ter ostenja Batognice in Peskov.

Dostop Avto

Lokalna asfaltna cesta Kobarid-Vrsno-Krn 11km, gozdna cesta do parkirnega prostora na začetku planine Kuhinja 1,5km, do koče 5 minut. AP Kamno, Kobarid: z AP Kamno (med Tolminom in Kobarido m) po lokalni cesti prek Soče in skozi vasi Kamno, Vrsno in Krn 2h; iz Kobarida po lokalni cesti skozi Vrsno in vas Krn 3h.

Viri: www.slovenia.info