Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

GOMIŠČKOVO ZAVETIŠČE NA KRNU

Podrobnosti

Kratek opis

Zavetišče stoji na južnem pobočju Krna tik pod 2244m visokim vrhom.V gostinskem prostoru je 30 sedežev, pred zavetiščem pa 20; na skupnem ležišču je 50 ležišč; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; WC, umivalnica z mrzlo vodo; voda kapnica, elektrika, mobitel.

Razgled

s Krna je razgled na vse strani. Na vzhodu vidimo na obzorju Karavanke s Stolom, vrhove Kamniških Alp, Ratitovec, Črno prst, Rodico, Porezen in Kojco, bližje pa Mahavšček, Šmohor in Tolminski Kuk ter nad Krnsko škrbino Batognico in Vrh nad Peski, lep pa je pogled na Krnsko jezero; posebno lep je pogled na južna pobočja Krna z vasmi Krn, Vrsno in Drežnica ter na planine, na dolino Soče s Tolminom in Kobaridom ter na Skalnico, Sabotin, Kolovrat in Matajur nad njo, na Snežnik, Javornike, Nanos, Golake, Slavnik, Banjšice ter Furlansko nižino do Gradeža ob Jadranskem morju; na zahodni strani sta v bližini Stol in Kanin, v ozadju pa vrhovi Dolomitov; na severozahodu vidimo v bližini Rombon, za njim Montaž in Viš, na obzorju pa Lienške Dolomite in Visoke Ture z Grossglocknerjem; na severu se zvrstijo Mangrt, Jalovec, Mojstrovka, Prisojnik, Razor, Škrlatica, Triglav in Tosc, pred njimi pa so Bavški Grintavec, Kanjavec in Tičarica.

Dostop Avto

Lokalna cesta iz Kobarida skozi Vrsno in vasico Krn (do sem asfalt) na planino Kuhinja 13km, od koder je do zavetišča 3h30. AP Kamno, Kobarid, Tolmin in Soča: z AP Kamno med Tolminom in Kobaridom skozi vasi Vrsno in Krn ter mimo Koče na planini Kuhinja 6h; iz Kobarida skozi Drežnico in po vzhodni poti čez senožeti pod Kožljakom 6 do 7h; iz Kobarida skozi Drežnico in po Zahodni drežniški smeri 6h; iz Tolmina skozi Zatolmin, čez Mrzli vrh, planini Pretovč in Sleme ter preval Prag in Krnsko škrbino 9h; iz Soče skozi Lepeno in mimo Planinskega doma pri Krnskih jezerih 6h30. Primerni pristopi z ljubljanske in gorenjske smeri so čez Komno in mimo Planinskega doma pri Krnskih jezerih.

Viri: www.slovenia.info