Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOVINARSKA KOČA V KRMI

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na Zasipski planini v spodnjem delu doline Krme. V dveh gostinskih prostorih je 30 sedežev, točilni pult; v dveh sobah je 15 postelj, na skupnem ležišču pa 12 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika.

Razgled

Dolina Krme je sicer zaprta, kljub temu pa imamo z Zasipske planine lep razgled na vrhove, ki jo obdajajo. Na vzhodni strani doline se nad gozdovi za kočo dvigajo strme stene Stresenice, Klečice in Debele peči; proti jugovzhodu in jugu se venec vrhov nadaljuje v severnih ostenjih Lipanskega in Debelega vrha, Malega in Velikega Draškega vrha, Tosca in Vernarja; na zahodni strani doline vidimo prepadna pobočja Rjavine, Luknje peči, Dimnikov in Macesnovca; proti severu se širi dolina Krme proti dolini Radovne, nad katero se dvigajo gozdnata pobočja nižjih vrhov.

Dostop Avto, avtobus

Lokalna cesta z Bleda čez Gorje (do sem asfalt) in po dolini Radovne 18km; lokalna cesta iz Mojstrane 8km. AP Mojstrana, Krnica: iz Mojstrane po cesti čez preval Na Vrhu 2h; iz Krnice nad Zgornjimi Gorjami po dolini Radovne 3h30.

Viri: www.slovenia.info