Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

JURKOVA KOČA NA LISCI

Podrobnosti

Kratek opis

V koči praviloma ne strežejo, hrana in pijača je na voljo v sosednjem Tončkovem domu. Po dogovoru je v koči možno prenočiti. V gostinskem prostoru je 20 sedežev; na skupnem ležišču je 27 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika.

Razgled

Od koče, predvsem pa z vrha Lisce, je zelo lep razgled. Od severa proti vzhodu vidimo Pohorje, Konjiško goro, Boč, Donačko goro, Macelj, Ivanščico; od vzhoda proti jugu seže pogled do Medvednice, Gorjancev, Kočevskega Roga in Snežnika; od juga proti zahodu vidimo Javornike, Nanos, Trnovski gozd in Julijce s Triglavom; od zahoda proti severu so v ozadju Kamniške in Savinjske Alpe, v bližini vidimo Kum, Veliko Kozje, Mrzlico in Čemšeniško planino, bolj daleč pa Paški Kozjak, Peco, Uršljo goro, Svinško planino in Golico. S ploščadi pred Tončkovim domom je lep pogled na dolino Save od Radeč proti Sevnici in Dolenjsko gričevje na južni strani doline.

Dostop Avto, avtobus

Do parkirnega prostora v bližini koče po asfaltni cesti Breg-Jurklošter, od katere se na prevalu (676 m) med dolinama Save in Gračnice odcepi asfaltna cesta do Tončkovega doma in Jurkove koče; z Brega 10km, iz Jurkloštra 9km. ŽP, AP Zidani Most, Loka pri Zidanem Mostu, Breg, Sevnica, Rimske Toplice; AP Jurklošter, Planina pri Sevnici: iz Zidanega Mosta čez Veliko Kozje in mimo Lovrenca 5h; iz Loke mimo Lovrenca 3h; z Brega čez Razbor 2h30; iz Sevnice prek Krakovega 2h30; iz Sevnice prek Zajčje gore 3h; iz Rimskih Toplic mimo Lovrenca 5h; iz Jurkloštra prek Henine 2h; s Planine pri Sevnici prek Rudenika 3h30.

Viri: www.slovenia.info