Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA MLADIKA NA PEČNI REBRI

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na južnem pobočju malo pod vrhom Pečne rebri (763 m). Zgradilo jo je PD Postojna in jo odprlo 7. julija 1957. Sprva je bila namenjena pionirjem, zdaj pa je prijetna razgledna izletniška točka. Kočo so večkrat obnavljali; leta 1960 so napeljali elektriko, leta 1968 pa so od Javorniške ceste do koče zgradili dostopno cesto.

V gostinskem prostoru je 32 sedežev, točilni pult, pri mizah na terasi pred kočo je 20 sedežev; prenočišč ni; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; WC, voda kapnica, elektrika. Koča je ponovno odprta, po nekaj letni obnovi. Obratuje vsak dan, razen v ponedeljek, v torek, sredo, četrtek in petek od 14. do 22. ure, v soboto in nedeljo pa je odprta od 8. do 22. ure.

Razgled:

Od koče je zelo lep razgled na Postojnsko kotlino s Postojno in na gore, ki jo obdajajo. Na vzhodni strani vidimo obširna južna pobočja Javornikov, desno od njih greben, ki se vleče proti dolini Pivke s Savičem, Sv. Trojico in Velikim vrhom, zadaj pa se dviga Snežnik; na jugu so za Postojnsko kotlino gozdnati vrhovi Ravnika in Vremščica, še bolj proti jugu so Brkini in Slavnik; na zahodni strani se nad Postojnsko kotlino dviga hrbet Nanosa s Plešo in Suhim vrhom; severozahodno je gozdnata Hrušica s travnatim vrhom Sv. Lovrenc na južnem robu, za Hrušico pa vidimo Idrijski Javornik.

Zanimivejše ture:

Rakov Škocjan, čez Veliki Javornik - 4 h.

Viri: PZS

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH