Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

KOČA POD KREMŽARJEVIM VRHOM

GRADIŠČE 30, 2380 SLOVENJ GRADEC

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na jugozahodni strani Kremžarjevega vrha (1164 m). Je najbolj zahodna pohorska planinska postojanka. V gostinskem prostoru je 50 sedežev, točilni pult; v 9 sobah je 26 postelj, na skupnem ležišču pa 22 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Proti vzhodu zakriva razgled gozdnati Kremžarjev vrh; na južni in zahodni strani je pod nami Mislinjska dolina s Slovenj Gradcem; na jugu se kažejo Paški Kozjak, Graška gora, Posavsko hribovje, Smrekovec, Golte, Menina planina in Savinjske Alpe; na zahodu so Uršlja gora, Raduha, Peca, Strojna in Svinška planina, v bližini pa nad spodnjo Mislinjsko dolino Selovec; proti severu vidimo nižji hrbet Pohorja, ki se spušča proti Dravski dolini, za njim pa Košenjak in Golico.

Dostop Avto

Iz Slovenj Gradca po Pohorski cesti mimo Tovarne usnja ter po gozdni cesti mimo Sedlarja do kmeta Kernika 8km, od koder je do koče 15 minut, ali po gozdni cesti iz Trobelj pri Slovenj Gradcu do lovske koče LD Gradišče 6km, od koder je do koče še 40 minut. AP Slovenj Gradec, Šmartno pri Slovenj Gradcu; ŽP, AP Dravograd: iz Slovenj Gradca po SPP 2h; iz Šmartna pri Slovenj Gradcu prek Legna ter mimo Orešnika in Naveršnika 2h30; iz Dravograda po Šisernikovi poti 5h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH