Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKA KOČA NA ERMANOVCU

STARA OSELICA 71, 4225 SOVODENJ

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na razglednem slemenu severozahodno od vrha Ermanovec ob lokalni cesti, ki pelje s Trebije prek Stare Oselice in Slemena na Kladje.V dveh gostinskih prostorih je 35 sedežev, točilni pult; ob lepem vremenu postavijo pred kočo nekaj miz in klopi; v 4 sobah je 14 postelj,na skupnem ležišču pa 20 ležišč; WC, umivalnica in prha s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Od koče je razgled le proti vzhodu in jugu. Proti vzhodu je v bližini Ermanovec, desno za njim vidimo Mrzli vrh in Sivko, v daljavi pa Javornike; na jugovzhodni strani je pod nami ozka dolina Hobovščice, proti kateri se spuščajo pobočja Ermanovca; na jugu sta na obzorju Nanos in Trnovski gozd, pred njima Cerkljansko hribovje z Bevkovim vrhom v ospredju. Če se povzpnemo na razgledni vrh Štor (1005 m) malo nad kočo, vidimo proti zahodu bližnji Vrhovčev hrib, Ratitovec, Porezen, Črno prst in Črni vrh, ob dobri vidljivosti tudi Triglav; na severu so v bližini Blegoš, Koprivnik, Mladi vrh in Malenski vrh, desno pa vidimo tudi Sorško polje; na pobočju Blegoša vidimo vasi Leskovica in Čabrače; pod vasmi pa dolino Kopačnica z razloženo vasjo enakega imena; ob dobri vidljivosti vidimo na severnem obzorju tudi Kamniške Alpe.

Dostop Z avtom

Do parkirnega prostora pri koči: s Trebije po lokalni cesti prek Stare Oselice 9km; po lokalni cesti iz Sovodnja 5 km; po lokalni cesti s Kladja 4km. AP Trebija, Sovodenj in Kladje: s Trebije prek Stare Oselice 1h30; iz Sovodnja 1h15; s Kladja 1h.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH