Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

DOM NA KOFCAH

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na planini Kofce na južnem pobočju Košute.V treh gostinskih prostorih je 70 sedežev; v 6 sobah je 38 postelj; WC, umivalnica z mrzlo vodo; glavni gostinski prostor ogrevajo s krušno pečjo; tekoča voda,fotovoltaični sistem in agregat za elektriko.

Razgled

Razgled je zelo širok. Na vzhodu vidimo južna pobočja Košute, proti jugovzhodu pa vrhove Kamniških Alp; na jugu sega pogled od Storžiča prek Kriške gore do Dobrče, na del Gorenjske in na obzorju do Snežnika in vrhov v Gorskem Kotarju; na zahodni strani so na obzorju Julijci s Triglavom, spredaj Pokljuka, v bližini pa Begunjščica in severno od nje Stol; severno od doma se dviga 10km dolgi greben Košute.

Dostop Avto

Iz Tržiča po lokalni cesti skozi Dovžanovo sotesko do naselja Putrhof v Jelendolu 7km, od tod gozdna cesta na planino Šija še 8km, od koder je do doma 30 minut; iz Podljubelja (gostilna Ankele) po gozdni cesti do kmetije Matizovec 4km, od koder je do doma 1h. AP Tržič in Podljubelj: iz Tržiča po Koroški cesti na grad, čez Kamnik, Pirmance in Veliki vrh ter sedlo Kal 3h30; iz Tržiča po Cankarjevi cesti ob Tržiški Bistrici, skozi naselje Slap in Dovžanovo sotesko do kmetije Lukec v Dolini, od tod ob potoku Kališnik in čez sedlo Kal 3h15; iz Podljubelja (gostilna Ankele) po gozdni cesti do kmetije Matizovec in naprej po gozdni poti 2h30.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE ODPRTA OB SOBOTAH, NEDELJAH IN PRAZNIKIH