Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM OBRTNIKOV

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji tik pod Tojzlovim vrhom (703 m), na njegovem južnem pobočju.V gostinskem prostoru je 60, v dveh posebnih sobah 40 in na odprti terasi 60 sedežev; v 5 sobah je 15 postelj, na dveh skupnih ležiščih 16 ležišč; WC, umivalnice s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropjih, kopalnica v prvem nadstropju; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Najlepša razgledna točka je terasa pred gostinskim prostorom, vendar je tudi od tod razgled oviran zaradi drevja. Proti vzhodu in jugovzhodu je najvzhodnejši nižji del Kozjaka nad Dravsko dolino proti Mariboru z Urbanom; na južni strani vidimo Dravsko dolino od Maribora do Ruš in vzhodni del Pohorja; na zahodni strani je razgled le na južna pobočja vzhodnega dela Kozjaka z Žavcarjevim vrhom. S Tojzlovega vrha ni razgleda, ker je poraščen.

Dostop Avto

Po lokalni asfaltni cesti, ki se v Bresternici odcepi od glavne ceste Maribor-Dravograd, do Gaja, od tod po gozdni cesti do parkirnega prostora pri domu, iz Bresternice 9km. AP Kamnica, Bresternica, Zgornja Kungota in Gaj: iz Kamnice po Kamniški grabi 2h30; iz Bresternice ob Bresterniškem potoku do Šobra in mimo Štingla 2h; iz Zgornje Kungote prek Gaja 3h30; z Gaja 1h. Do doma lahko pridemo peš tudi iz Maribora po Poti čez Kozjak, ki se začne v mestnem parku in pelje mimo Treh ribnikov, skozi Ribniško selo ter prek Urbana in Gaja 4h.

Viri: www.slovenia.info