Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

DOM NA PAŠKEM KOZJAKU

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na južni strani Špika, najbolj zahodnega vrha Paškega Kozjaka.V dveh gostinskih prostorih in pokriti verandi je 100 sedežev, točilni pult; v 6 sobah je 16 postelj, na skupnem ležišču pa 18 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Iz bližine doma je razgled le proti zahodu na Šaleško dolino z Velenjem in Šoštanjem, na Smrekovec, Golte, Menino planino in Dobrovlje ter na Savinjske Alpe z Ojstrico. S Špika pa je razgled na vse strani: proti vzhodu na greben Paškega Kozjaka z najvišjim vrhom Basališčem, na Stenico, Konjiško goro, Boč in Donačko goro; proti jugovzhodu na Celjsko kotlino in Posavsko hribovje na Kozjanskem z Bohorjem; na jugu je Gora Oljka, za njo pa veriga Posavskega hribovja; proti jugozahodu sta Dobrovlje in Menina planina, proti zahodu pa Golte in Savinjske Alpe; na zahodni strani je v bližini Graška gora, proti severozahodu pa vidimo Peco in Uršljo goro, zadaj pa Svinško planino; na severu je bližnje Pohorje, zadaj pa Košenjak in Golica. Zelo lep in širok razgled imamo tudi z bližnjega travnatega vrha Visoko.

Dostop Avto

do doma po lokalni cesti, ki se v Paki pri osnovni šoli odcepi od ceste Velenje-Dravograd, 7km. ŽP, AP Velenje; AP Paka, Gornji Dolič, Vitanje, Socka, Dobrna in Vinska Gora: iz Velenja po Šaleški poti mimo Gonžarja in Ramšaka 3h30; od šole v Paki mimo Blažiča 1h30; od avtobusne postaje pri gostilni Meža v Paki po poti XIV. divizije prek Loke 2h15; iz Gornjega Doliča skozi Potoški graben in čez Globoko 3h; iz Gornjega Doliča po cesti do Srednjega Doliča, po dolini Glažarice in mimo cerkve sv. Mohorja 2h; iz Vitanja čez pečino Kozjek ter mimo Javorja in pod Basališčem 3h30; iz Socke po poti XIV. divizije 3h30; z Dobrne čez Klanec in mimo Ramšaka 3h30; z Vinske Gore po Poti Vinske gore mimo lovskega doma na Lopatniku 3h30.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE STALNO ODPRTA