Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

MENGEŠKA KOČA NA GOBAVICI

Podrobnosti

Kratek opis

Koča stoji na vrhu Gobavica, severnem odrastku Rašiškega hribovja, ki se strmo dviga nad Mengšem.V gostinskem prostoru je 40 sedežev in točilni pult; pri mizah pred kočo je 250 sedežev; prenočišč ni; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; WC, tekoča voda, elektrika, telefon. V Jurčku je 72 sedežev, centralno ogrevanje, lastni WC; priporočajo ga za razne sestanke in družabna srečanja.

Razgled

Čeprav je Gobavica nizka, je od koče in z bližnje jase lep razgled proti severu in zahodu. Razgled proti vzhodu in jugu zastirajo gozdovi. Na severu vidimo celotne Kamniške Alpe z vrhovi od Storžiča do Ojstrice, Velike planine, Lepenatke in Menine planine, levo od njih greben Karavank z Begunjščico in Stolom ter popolnoma zahodno Julijce s Triglavom. Pod nami se širi obširna ravan med Kamnikom in Kranjem z letališčem Brnik in še naprej proti Karavankam in Julijcem.

Dostop Avto

Po lokalni cesti, ki se v Mengšu odcepi od ceste Trzin-Kamnik, 3km. AP Mengeš in Trzin: iz Mengša mimo cerkve in pokopališča 30 minut; iz Trzina (AP v Starem Trzinu) mimo cerkve, gradu Jablje in čez Spodnje Dobeno 2h30

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

KOČA JE STALNO ODPRTA