Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

MIHELČIČEV DOM NA GOVEJKU

Podrobnosti

Kratek opis

Dom stoji na planoti Gonte pod Igalskimi vrhovi nad dolino Ločnice v severnem delu Polhograjskega hribovja. Govejek je razloženo naselje samotnih kmetij med Toščem in Osovnikom.V dveh gostinskih prostorih je 40 sedežev, na terasi pred domom tudi toliko; točilnica; v 4 sobah je 16 postelj, skupnih ležišč ni; WC, 2 kopalnici z mrzlo in toplo vodo; gostinske in spalne prostore ogrevajo s pečmi; tekoča voda, elektrika, telefon.

Razgled

Od doma, še lepši pa z vzpetine nad domom, je razgled proti severu na Kamniške Alpe ter na Sorško polje v ospredju; proti vzhodu vidimo Menino planino, Posavsko hribovje, Rašico in Šmarno goro ter Ljubljansko kotlino, v bližini pa hribovje nad dolino Ločnice z razglednim Jakobom; razgled proti jugu in zahodu zapirajo Igalski vrhovi, le proti severozahodu seže pogled mimo Osovnika prek Sorškega polja do Karavank.

Dostop Avto

Po gozdni cesti, ki se pri gostilni Legastja v dolini Ločnice odcepi od lokalne asfaltne ceste Sora-Topol 4km. ŽP, AP Medvode in Škofja Loka; AP pri gostilni Legastja v dolini Ločnice: iz Medvod po cesti skozi Goričane in Soro ter po dolini Ločnice do odcepa poti proti Mihelčičevemu domu in mimo Lužarja 2h; iz Škofje Loke prek Osovnika 2h30; od AP pri gostilni Legastja v dolini Ločnice (proga Ljubljana-Topol) 45 minut.

Viri: www.slovenia.info

Delovni čas

ODPRTO VSAK DAN, RAZEN OB PONEDELJKIH