Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ...
Kje? Nova Gorica, Ljubljana ...

PLANINSKI DOM NA MIRNI GORI

Podrobnosti

Kratek opis

Planinski Dom stoji malo pod vrhom Mirne gore na jugovzhodnem območju Kočevskega Roga in zraven ruševin cerkvice sv. Frančiška.

Dom je odprt celo leto, razen ob ponedeljkih in torkih. V gostinskem prostoru in zaprti verandi je 60 sedežev, točilnica je na hodniku; Imamo 6 sob. Soba št. 1 v drugem nadstropju s sedmimi pogradi - posteljami, v istem nadstropju tudi soba št. 2 s tremi ležišči - zakonska postelja in enojna postelja ter soba št. 3 z osmimi ležišči - pogradi. V prvem nadstropju je soba št. 6 s štirimi ležišči, soba št. 7 s 6 ležišči in soba z 11 skupnimi ležišči. To je skupaj 39 ležišč.; WC, umivalnice z vodo v pritličju in nadstropju; centralno ogrevanje; voda kapnica, elektrika, telefon.

V domu na Mirni Gori se lahko brezplačno povežete na internet preko brezžičnega (Wifi) omrežja. Naslov omrežja "Mirna Gora" in "Mirna Gora Wifi", ki sta dostopna vsakomur, ki s seboj prinese prenosnik oz. mobilni telefon. Mobilni telefon mora omogočati povezavo na "Wifi" omrežje. Tako je internet dostopen vsakomur ki pride v dom na Mirni Gori.

Razgled:

Od doma ali s preurejenega cerkvenega stolpa je zelo lep razgled. Na vzhodu je pod nami Bela krajina z Metliko in Črnomljem, na drugi strani Kolpe pa je že Hrvaška proti Karlovcu; na južni strani vidimo v bližini Poljansko gorovje, za njim gore v Gorskem Kotarju s Klekom in vrhovi Velike Kapele; na zahodu se razprostira Kočevski Rog; na severu vidimo del Gorjancev s Trdinovim vrhom in Žumberak, pred njim pa Smuk in Semenič, ki se dvigata nad Semičem. Če je zelo jasno, sega pogled vse do Zagreba in Medvednice nad njim ter do Karlovca.

Viri: PZS

Delovni čas

KOČA JE STALNO ODPRTA, PONEDELJEK IN TOREK ZAPRTO